Brazilië stelt teleur: 0-0 tegen Venezuela na drie afgekeurde goals

Brazilië stelt teleur: 0-0 tegen Venezuela na drie afgekeurde goals

19 juni 2019 – Drie keer keurde de VAR tegen Venezuela een Braziliaans doelpunt af en daarom eindigde de tweede groepswedstrijd van het gastland op de Copa America in een doelpuntloos gelijkspel. Roberto Firmino ging volgens de videoscheidsrechter bij alle goals in de fout. David Neres speelde 72 minuten mee.Voor eigen publiek dicteerde Brazilië tegen Venezuela. Ondanks veel meer balbezit en doelpogingen bleef de Seleçao teleurstellend op 0-0 steken. Net als na de 3-0 zege op Bolivia, werd Brazilië uitgefloten. Deze keer was het resultaat tegen de nummer 33 van de wereld ook onacceptabel.

Vooral Firmino groeide uit tot schlemiel. Bij de drie afgekeurde doelpunten was de Liverpool-aanvaller telkens betrokken. Zelf leek hij te tekenen voor de openingstreffer, maar maakte Firmino een overtreding op Mikel Villanueva. Ook bij het doelpunt van Gabriel Jesus maakte Firmino een overtreding. In de slotfase maakte hij hands vlak voor de goal van Philippe Coutinho.

Omdat Peru in dezelfde poule wél won van Bolivia (1-3), moet Brazilië de koppositie in groep A delen. De Goddelijke Kanaries spelen zaterdag tegen Peru. Het gastland kan zomaar niet bij de eerste twee eindigen. Omdat de twee beste nummers drie ook doorgaan, lijkt mogelijke uitschakeling nog niet aan de orde.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019