Gisteren gemist: Van Bommel nukkig, Groningen gluurt bij buren

19 juni 2019, 00:30   Bijgewerkt: 18 juni 2019, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 18 juni.

Eerste irritaties bij Van Bommel

Als eerste van de traditionele topclubs in Nederland stapte PSV dinsdag weer het trainingsveld op ter voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen. De focus moet meteen op de voorronde van de Champions League waar de nummer twee van Nederland volgende maand in moet aantreden. Dat de selectie in aanloop naar die duels nog niet compleet is, zorgt voor irritatie bij trainer Mark van Bommel.

Groningen polst oude bekende

FC Groningen heeft een bod uitgebracht op Emmen-verdediger Glenn Bijl. Dat bevestigd Emmen-directeur Ronald Lubbers tegen RTV Drenthe. Eerder werd al duidelijk dat Groningen interesse had in Bijl, maar nu lijkt de club ook snel door te willen pakken. Er is echter wel een kaper op de kust, want ook uit Engeland [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351949/groningen-biedt-op-bijl-ook-interesse-brentford/,_blank,is er interesse].

Dubieus en doelpuntrijk

Die Italiaanse vrouwen zijn ondanks een 0-1 nederlaag tegen Brazilië toch de winnaar van groep C op het WK geworden. De 0-5 zege van de vorige wedstrijd tegen Jamaica bleek dusdanig groot dat de concurrentie het verschil in doelsaldo niet meer wist goed te maken. Op basis daarvan mogen de Italianen zich groepswinnaar noemen. Brazilië ging dankzij de zege, die dubieus tot stand kwam, ook door en zag Australië die missie eveneens voltooien. Zij mochten vooral spits Sam Kerr bedanken.

Justitie jaagt op oud-bestuurders

Justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke belasting- en hypotheekfraude door twee oud-directeuren en een oud-commissaris van Roda JC. Het gaat om Ton Caanen, Hessel Meijer en Wim Collard. Tijdens het onderzoek zouden meerdere invallen zijn gedaan op zoek naar bewijsmateriaal.

Romero op zoek naar speeltijd

En PSV verhuurt Maximiliano Romero komend seizoen aan Vélez Sarsfield. De tijdelijke overgang van de aanvaller hing al een tijdje in de lucht en de Argentijnse club heeft de overgang nu definitief bevestigd. De blessuregevoelige Romero moet bij zijn jeugdliefde meer speeltijd gaan krijgen.

Lees ookOranje-dagboek #12: Denken over bijzaken bij Oranje

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen