Valencia heeft RKC Waalwijk in beeld voor samenwerking

18 juni 2019, 20:37

RKC Waalwijk gaat mogelijk op korte termijn een samenwerkingsverband aan met Valencia. De Spanjaarden zijn op zoek naar clubs in andere landen om spelers te stallen die niet aan de bak komen bij het eerste elftal en de kersverse promovendus uit Waalwijk staat hoog op de lijst.

Jonge spelers die nu niet in aanmerking komen bij het eerste elftal spelen hun wedstrijd in Valencia B, maar de club hoopt hen in andere landen zoals Nederland, België, Zwitserland en Frankrijk ervaring te laten opdoen op een hoger niveau. Het Franse Reims en het Belgische Lokeren zijn al een samenwerkingsverband met de nummer vier van Spanje aangegaan en volgens het Brabants Dagblad maakt RKC een goede kans om ook in dat rijtje te belanden. Vertegenwoordigers van beide clubs hebben al over en weer bezoeken gebracht om informatie over hun werkwijze te delen.

Door de strot duwen

De bedoeling is dat de selectie van RKC binnenkort een vierdaagse oefenstage in Valencia gaat afwerken, waarbij de directie van de Waalwijkers in gesprek gaat met die van Valencia om de mogelijkheden te bespreken. Directeur Frank van Mosselveld zegt tegen de krant dat de contacten met Valencia er zijn, maar dat nog bekeken moet worden hoe een eventuele samenwerking er precies uit gaat zien. "Het gaat om een andere manier van samenwerken dan in de voetbalwereld gangbaar is. Valencia gaat ons geen spelers door de strot duwen. Er komen alleen spelers van Valencia naar RKC als wij denken dat die goed bij onze club passen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen