Advocaat van Michel Platini: "Hij kan zichzelf niets verwijten"

18 juni 2019, 19:16

Michel Platini claimt dat hij niet schuldig is aan corruptie. De Franse oud-baas van de UEFA werd vanochtend door de Franse politie verhoord vanwege zijn betrokkenheid bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar, dat niet in de haak zou zijn. De advocaat van Platini spreekt echter met klem tegen dat zijn cliënt was gearresteerd.

"Er was geen sprake van een arrestatie, maar alleen van een verhoor", zegt advocaat William Bourdon in een verklaring. "Om technische redenen moest hij in hechtenis worden genomen om verhoord te worden." Volgens Bourbon heeft Platini alle vragen van de autoriteiten rustig beantwoord, onder meer over de toewijzing van het EK 2016 aan Frankrijk.

Lees ook'Platini opgepakt vanwege rol in aanwijzing WK in Qatar'

Platini heeft altijd ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan corruptie, ook nadat hij een lange schorsing aan zijn broek kreeg vanwege een dubieuze financiële deal met voormalig FIFA-baas Sepp Blatter. Ook na zijn verhoor vandaag schuift Platini alle schuld van zich af. "Hij kan zichzelf niets verwijten en heeft niets te maken met dingen die buiten hem om zijn gebeurd. Hij heeft het volste vertrouwen in wat komen gaat", stelt zijn advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen