Selectie PSV nog niet op orde, Mark van Bommel geïrriteerd

Selectie PSV nog niet op orde, Mark van Bommel geïrriteerd

18 juni 2019 – Als eerste van de traditionele topclubs in Nederland stapte PSV vandaag weer het trainingsveld op ter voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen. De focus moet meteen op de voorronde van de Champions League waar de nummer twee van Nederland volgende maand in moet aantreden. Dat de selectie in aanloop naar die duels nog niet compleet is, zorgt voor irritatie bij trainer Mark van Bommel.Zeventien spelers maakten vandaag deel uit van de eerste trainingsgroep. Dit waren Jorrit Hendrix, Mauro Júnior, Trent Sainsbury, Matthias Verreth, Sam Lammers, Nick Viergever, Bart Ramselaar, Jordan Teze, Pablo Rosario, Joël Piroe, Luuk Koopmans, Mike van de Meulenhof, Hidde Jurjus, Zakaria Aboukhlal, Dante Rigo, Mohamed Ihattaren en Derrick Luckassen. Ryan Thomas en Hirving Lozano trainden apart, omdat zij nog herstellende zijn van blessures.

Een aantal andere sterkhouders, zoals Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Luuk de Jong hebben nog vakantie, vanwege hun deelname aan de Nations League met het Nederlands Elftal. Angeliño ontbrak vanwege zijn waarschijnlijke overgang naar Manchester City. "Dit is niet wat je wilt als trainer", zegt Van Bommel tegen het AD over zijn incomplete selectie. "Natuurlijk irriteert het me dat we de selectie nu nog niet op orde hebben. Maar het is helaas niet anders."

Transfers 
PSV was zelf nog niet echt actief op de transfermarkt als het gaat om het aantrekken van spelers. Vandaag werd bekend dat Ibrahim Afellay terugkeert in Eindhoven, maar verder waren de 'nieuwe namen' vooral spelers die terugkeerden van hun verhuurperiode. "Je hebt te maken met clubs, spelers en zaakwaarnemers. We zijn afhankelijk van anderen", aldus Van Bommel. Morgen wordt bekend tegen wie PSV in de tweede voorronde van de Champions League gaat spelen. Dit wordt Olympiakos Piraeus of FC Basel. De loting is morgenmiddag om 12:00 uur.

Lees ookGerbrands: "PSV moet op weg naar derde ster op shirt"  

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019