Büttner vertrekt bij Vitesse: "Zijn toekomst ligt elders"

Büttner vertrekt bij Vitesse: "Zijn toekomst ligt elders"

18 juni 2019 – De kans is zeer klein dat linksback Alexander Büttner ook volgend seizoen in het shirt van Vitesse speelt. "Zijn toekomst ligt elders", zegt technisch directeur Mo Allach op de clubwebsite. Eind vorige maand werd duidelijk dat de verdediger een aanbieding had gekregen van de club om zijn contract te verlengen, maar die gesprekken blijken dus spaak te zijn gelopen.Eerder zei Büttner nog het naar zijn zin te hebben in Arnhem en dat Vitesse zijn club is. "Ik heb een aanbieding liggen en we zullen zien of we daar uitkomen. Maar een goed gesprek duurt lang." Uit de woorden van Allach op de clubsite valt op te maken dat dat gesprek inmiddels is afgerond en niet tot een verlenging van het contract heeft geleid. Büttner keerde in 2017 terug bij Vitesse, waar hij tussen 2007 en 2012 ook al speelde. Ook de toekomst van verdedigers Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk ligt niet in het Gelredome. Van der Werff gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl Kruiswijk is gestopt. Ook nam Vitesse afscheid van een flink aantal huurlingen.

Tot dusver zijn er nog geen inkomende transfers te melden. "Het is een trend dat de transfermarkt relatief laat pas echt op gang komt", aldus Allach. "Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaarliggen en zijn we achter de schermen al volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen. Onze wens is om de selectie zo snel mogelijk op het gewenste peil te hebben. Tegelijkertijd is het inherent aan de voetbalwereld dat ook in de latere fases van de transferwindow het nodige gebeurt. Het belangrijkste is dat we, zoals elk jaar, een selectie gaan neerzetten die past bij onze ambitie."

Europees voetbal
Die ambitie op sportief gebied is volgens algemeen directeur Pascal van Wijk niet anders dan in voorgaande seizoenen. "Dat is en blijft om Europees voetbal te behalen. Dat kan op drie manieren: directe plaatsing via de ranglijst, door het winnen van de play-offs of door het winnen van de beker."

De directeur ging ook nog in op de financiële situatie bij de club. Vanochtend werd bekend dat Vitesse gaat bezuinigen op de jeugdopleiding, de trainersstaf, de medische afdeling en het kantoorpersoneel. Dit moet enkele miljoenen euro's opleveren. "Vitesse heeft simpelweg te maken met te hoge kosten in relatie tot de opbrengsten. We willen stapsgewijs de club beter in balans brengen", aldus Van Wijk.

Lees ook'Eigenaar Oyf bezuinigt miljoenen euro's bij Vitesse'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019