Rafinha helemaal fit verklaard door Barça na zware knieblessure

18 juni 2019, 15:49

FC Barcelona-middenvelder Rafinha is weer helemaal fit verklaard door de medische staf van de Catalanen. De broer van Thiago raakte in december geblesseerd aan zijn knie, maar kan aan het begin van komend seizoen weer aansluiten. Dat betekent dat Frenkie de Jong weer een extra concurrent tegemoet kan zien op het middenveld.

Dat laten de Catalanen weten op het clubkanaal. In duel met Atlético Madrid liep Rafina, niet voor het eerst in zijn loopbaan, een zware kwetsuur op: hij maakte tot dusver af en toe minuten onder Ernesto Valverde. Na zeven maanden revalideren heeft hij groen licht om weer aan te sluiten bij de A-selectie van de Catalanen.

De inmiddels 26-jarige Rafinha komt uit de jeugdopleiding van de Catalanen, maar is nooit uitgegroeid tot een echte vaste waarde. Hij werd tussendoor ook verhuurd aan Celta de Vigo en Internazionale, maar verder dan vaste stand-in is hij nooit gekomen. Met de komst van De Jong en vorig seizoen al Arthur en Arturo Vidal is er niet bepaald meer plek gekomen op het middenveld van FC Barcelona.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen