Go Ahead Eagles neemt transfervrije Lieftink over van Willem II

Go Ahead Eagles neemt transfervrije Lieftink over van Willem II

18 juni 2019 – Go Ahead Eagles heeft zich voor komend seizoen versterkt met Willem II-middenvelder Elmo Lieftink. De man die geboren werd in Deventer maar nooit eerder onder contract stond bij Kowet tekent een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar. Hij was overbodige geworden bij Willem II en kwam het aflopen half jaar niet meer aan de bak: bovendien liep zijn verbintenis daar deze zomer af. "Twee seizoenen geleden draaide ik een goed jaar in Tilburg, was ik basisspeler. Helaas moet ik stellen dat afgelopen seizoen uitdraaide op een teleurstelling", erkent Lieftink zelf ook op de clubsite van Go Ahead Eagles. "Ik kwam niet veel aan spelen toe en wilde graag een andere stap zetten om speelminuten te maken. Dat Go Ahead Eagles zich dan meldde, de club van mijn geboortestad, was extra tof."

Eerder speelde Lieftink voor Vitesse en hoewel Go Ahead Eagles niet promoveerde, is de 25-jarige voetballer blij met deze stap. "Ik kom het best uit de voeten als verdedigende middenvelder. Voetbal graag van achteruit. Ik ben een echte kilometervreter in het veld. Maak altijd veel meters. Daarnaast kan ik centraal achterin ook opgesteld worden. Ik sta mijn mannetje wel."

Ook technisch directeur Paul Bosvelt is blij met de aanwinst van de Deventenaren. "Elmo is een speler die op Eredivisie-niveau heeft laten zien zich goed te kunnen handhaven. Wij zien in Elmo dan ook een van de sterkhouders voor onze selectie van aankomend seizoen", aldus de voormalig middenvelder.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020

  3. vrijdag 3 juli 2020