Nieuw onderkomen van Feyenoord krijgt een schuivend dak

18 juni 2019, 15:54

Feyenoords nieuwe onderkomen krijg een vast, schuivend dak. Dit schuifdak wordt actief bij slecht weer. De KNVB juicht dit besluit toe. Lange tijd was er sprake van een zogenaamd regenscherm. Negen van de tien keer staat het dak in de nieuwe Kuip open, zo is de verwachting. "Een dak is een pre, omdat je dan bij slecht weer minder kwetsbaar bent. Dus dat heeft altijd de voorkeur", aldus een woordvoerder van de bond tegen het Algemeen Dagblad.

De bouw gaat over iets minder dan twee jaar (april 2021) van start. Drie jaar later moet het stadion - met een capaciteit van 63.000 toeschouwers - gereed zijn. In totaal moet de nieuwe voetbaltempel zo'n 365 miljoen euro kosten. De bedoeling is dat er een stadion komt die Champions League-finale proof is.

"Waarin dus óók finales en interlands kunnen plaatsvinden", reageert de KNVB-zegsman tegen het AD. Hij benadrukt dat de grasmat het aller belangrijkste is. "Daar gaat het om. De andere faciliteiten zijn ook van belang, maar aanvullend. Bijvoorbeeld dat er voldoende mogelijkheden zijn om een televisieregistratie van een wedstrijd te maken. Het enige waarvoor je moet oppassen met een dak, is dat de grasmat er niet onder lijdt. Maar hiermee is inmiddels zoveel ervaring opgedaan, dat ik ervan uitga dat dit in Rotterdam wordt meegenomen. Daar zijn ze sowieso goed met het aanleggen en onderhouden van grasmatten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen