"In Marokko hebben ze op dit moment liever Ziyech dan Messi"

"In Marokko hebben ze op dit moment liever Ziyech dan Messi"

18 juni 2019 – De verwachtingen voor de Afrika Cup rondom Marokko, en in het bijzonder Hakim Ziyech, zijn hooggespannen. Anouar Diba (36) onderstreept dat. "In Marokko hebben ze denk ik op dit moment liever Ziyech dan Messi", zegt de aanvaller over zijn landgenoot."Die kan echt niet over straat", vertelt Diba bij FOX Sports. "Ze verwachten nu dat Marokko minimaal de finale moet halen. Tijdens de laatste Afrika Cup heeft Marokko zonder Ziyech de kwartfinale kunnen halen. Iedereen is ervan overtuigd, dat als hij er bij was, Marokko de Afrika Cup had gewonnen."

Ziyech deed twee jaar geleden niet mee, omdat hij in onmin leefde met bondscoach Hervé Renard. Een paar maanden na het toernooi begroeven speler en coach de strijdbijl. "Het WK was niet best, maar ze zien toch een ster in Ziyech. Wat hij in mijn ogen ook is. Maar hij kan het niet alleen", benadrukt Diba.

Dat bewees de generale repetitie van afgelopen weekend. Ziyech scoorde zondag twee keer tegen Zambia, maar verloren de Atlasleeuwen met 2-3. Marokko verloor in de voorbereiding ook al met 0-1 van Gambia. Marokko begint zondag tegen Namibië aan de Afrika Cup. Ivoorkust en Zuid-Afrika zijn de andere tegenstanders.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019