AZ huurt Japanse rechtsback Sugawara voor één seizoen

AZ huurt Japanse rechtsback Sugawara voor één seizoen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 juni 2019 – AZ gaat de Japanse rechtsback Yukinari Sugawara (18) komend seizoen huren. De jeugdinternational komt, mits de medische keuring geen problemen oplevert, voor één seizoen over de Japanse club Nagoya Grampus. Of er een optie tot koop is bedongen door de Alkmaarders, is onduidelijk.

Dat maakt AZ bekend via de officiële kanalen. Sugawara maakte inmiddels zijn debuut voor Nagoya Grampus, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. In de Japanse J1-League kwam hij tot dertien optredens in het eerste team, waarvoor hij in totaal 22 duels speelde.

Ook is Sugawara een vaste kracht in de jeugdteams van Japan: zowel voor het O17-, O19- en inmiddels het O20-team maakte hij minuten. Tijdens het WK Onder 20 jaar in Polen maakte hij eveneens minuten. De rechtsachter kan ook in het centrum of voor de verdediging uit de voeten en wordt in eigen land als groot talent gezien.

Reacties

gerelateerd