'Platini opgepakt vanwege rol in aanwijzing WK in Qatar'

'Platini opgepakt vanwege rol in aanwijzing WK in Qatar'

18 juni 2019 – Opvallend nieuws uit Frankrijk: Michel Platini zou zijn gearresteerd door de Franse politie dinsdagochtend. De reden zou te maken hebben met het feit dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de toewijzing van het WK Voetbal in Qatar, dat niet op legale wijze zou zijn verlopen. Dat schrijven diverse Franse en buitenlandse media. De toewijzing van het WK aan Qatar zorgde destijds ook al voor ophef en eind 2016 werd de Fransman door de FIFA voor acht jaar geschorst, nadat hij een dubieuze betaling had gedaan aan Sepp Blatter van 1,8 miljoen euro. Eerder werd hij hiervoor door de Zwitserse justitie uiteindelijk niet vervolgd, waarna hij hoopte dat de FIFA hem ook vrijsprak.

Zelf liet Platini overigens altijd weten dat hij in die zaak niets fout gedaan had. "Dan had ik me nooit zo hevig verweerd", sprak hij over de straf, die uiteindelijk wel werd teruggebracht naar vier jaar door de CAS. Van die vier jaar ging uiteindelijk niets af, hoezeer de Fransman ook procedeerde.

Wat zijn rol is geweest in de WK-aanwijziging voor Qatar, is onduidelijk. Want hoewel het nieuws zich zeer snel verspreid, is het door de politie niet bevestigd. Ook de exacte reden van het waarom hij opgepakt is, is nog niet bekend. Volgens de officiële bron, Mediapart, wordt hij in elk geval verdacht van corruptie.

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019