'Gentleman's agreement' helpt kleinere clubs niet bij jeugdspelers

18 juni 2019, 10:02

Waar er voor komend seizoen een gentleman's agreement ligt dat topclubs bij elkaar geen jeugdspelers weghalen, geldt dat voor de mindere clubs in Nederland natuurlijk niet. Bij FC Twente vinden ze de werkwijze van de grote clubs vervelend, omdat ze bang zijn dat de competities (en daarmee de ontwikkeling) op jeugdige leeftijd een stuk minder worden. Ook kijken ze naar het sociale aspect van deze trend.

Tegenover TC/Tubantia gaat Eric Weghorst, de nieuwe hoofd opleidingen FC Twente, in op de ontwikkeling dat met name Ajax en PSV overal jeugdspelers weghalen. "PSV en Ajax trekken bij hun zoektocht naar spelers het hele land door en dat is vanuit hun positie logisch", weet Weghorst.

Toch is hij geen fan van die werkwijze. "Families worden op die manier uit elkaar gehaald. Ik ben van mening, dat als je echt goed bent, je later alsnog de stap kunt maken", stelt hij. Niet lang geleden slaagde FC Twente erin om Bram Marsman (O16) uit de handen te houden van Wolverhampton Wanderers. Iets dat volgens Weghorst in de toekomst ook belangrijker wordt.

"We moeten er nu naar toe dat we die jongens een plaatje kunnen aanbieden, waardoor we ze kunnen houden, omdat ze weten dat ze later ook via FC Twente hogerop kunnen", aldus Weghorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen