PSV haalt de weer fitte Afellay terug: hij tekent voor één seizoen

PSV haalt de weer fitte Afellay terug: hij tekent voor één seizoen

18 juni 2019 – PSV heeft zich voor komend seizoen versterkt met Ibrahim Afellay. De middenvelder volgde de laatste maanden een revalidatietraject in Eindhoven om 'alleen weer fit te worden', maar zijn avontuur op De Herdgang krijgt ook een vervolg op het veld. De inmiddels 33-jarige voetballer tekent namelijk een contract voor één seizoen en sluit aan bij de eerste selectie.

Dat maakt PSV bekend via de officiële kanalen. "Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde", verzekert technisch manager John de Jong. "Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio's maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV onder-19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima. Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie. Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden."

Lees ook: 'Metamorfose PSV: Angelino gaat weg, interesse in Pereiro'

Afellay, die na zijn vertrek in 2011 bij PSV voor onder andere FC Barcelona, Schalke 04 en Stoke City speelde, is blij met zijn kans bij PSV. "Ik heb hier vijftien jaar van mijn leven doorgebracht en de mentaliteit die hier heerst past bij mij. In de voorbije maanden heb ik dat weer ervaren. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan", aldus de 53-voudig international van Oranje.

Bij PSV gaat hij trainen onder Mark van Bommel: de coach is blij met de impuls op het middenveld. "Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft. En hij brengt een flinke dosis ervaring mee", laat de coach weten. Het is sowieso nog de vraag hoe zijn ploeg er komend seizoen uit gaat zien: voor Hirving Lozano (Napoli) en Luuk de Jong (uit Mexico) is belangstelling, maar ook Angelino lijkt te vertrekken, terwijl er voor Gastón Pereiro ook interesse is. 

gerelateerd