Makkelie laat penalty opnieuw nemen, Nigeria woedend

Makkelie laat penalty opnieuw nemen, Nigeria woedend

18 juni 2019 – Danny Makkelie is als VAR de aanleiding voor een furieuze Nigeriaanse bondscoach. Het elftal van Thomas Dennerby verloor maandagavond van Frankrijk door een penalty die het gastland opnieuw mocht nemen. Omdat Wendie Renard in de herkansing wel scoorde, moest Nigeria in de slotfase buigen: 0-1.Renard schoot haar eerste poging op de paal, maar vond Makkelie dat keepster Chiamaka Nndozie te vroeg van haar lijn kwam. De bal ging wederom op de stip, tot woede van Nigeria. "Als ik eerlijk ben en nu mijn mening geef over de penalty, sturen ze mij naar huis. Dat is beter van niet", sprak Dennerby op de persconferentie na afloop van het duel.

Ook was er trots bij de Zweed in Nigeriaanse dienst. De Super Falcons dreven Frankrijk tot het uiterste, maar moeten ze desalniettemin vrezen voor uitschakeling. In theorie kan Nigeria met drie punten nog bij de vier beste nummers drie eindigen. "Mijn speelsters zijn heldinnen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld over het resultaat, maar Frankrijk heeft een geweldig team en zij waren blij met deze zege. Wij hebben goed gespeeld, maar helaas is alles verpest door dat doelpunt."

Het is voor de tweede keer dit WK dat Makkelie een hoofdrol opeist. Hij liet vrijdag bij Jamaica - Italië (0-5) om precies dezelfde reden een Italiaanse strafschop opnieuw nemen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019