Duitsland verpulvert Zuid-Afrika en gaat met negen punten door

17 juni 2019, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De beslissingen zijn gevallen in Groep B van het WK vrouwenvoetbal. Duitsland was al zeker van plaatsing voor de volgende ronde en heeft maandag ook groepswinst veiliggesteld. Dat gebeurde dankzij een klinkende 0-4 zege op Zuid-Afrika.

De Duitse vrouwen lieten in de eerste twee duels al zien een maatje te groot te zijn voor de rest. Dat is ook maandag weer gebleken. In de laatste speelronde van de groep veegde Duitsland de vloer aan met het puntloze Zuid-Afrika. Bij rust stond er door goals van Melanie Leupolz, Sara Daebritz en Alexandra Popp al een 0-3 stand op het bord. De score had nog hoger kunnen zijn als laatstgenoemde nogmaals had gescoord. De spits miste echter een enorme kans voor open doel. Toch breidde Duitsland de marge na de doelwissel nog verder uit. Lina Maguil legde de eindstand na een uur vast op 0-4. Duitsland gaat zodoende met negen punten overtuigend verder op het toernooi in Frankrijk.

China - Spanje 0-0

Samen met Duitsland gaat ook Spanje verder naar de volgende ronde. De Spaanse vrouwen stonden voor vandaag net als China op drie punten, waardoor de laatste wedstrijd cruciaal was. Die eindigde maandag in 0-0, wat voor Spanje precies genoeg is om de volgende ronde te halen. Het doelsaldo van Spanje (+1) is namelijk net iets beter. China eindigt als derde, maar gaat ook naar de volgende ronde omdat het met vier punten sowieso tot de beste nummers drie hoort.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen