Arsenal schuift assistent Ljungberg door naar eerste elftal

Arsenal schuift assistent Ljungberg door naar eerste elftal

17 juni 2019 – Freddie Ljungberg heeft promotie gemaakt bij Arsenal. De Zweed werkte het afgelopen seizoen als trainer van de beloftenploeg van The Gunners, maar maakt nu de overstap naar het eerste elftal. Daar is hij de nieuwe assistent-trainer van Unai Emery.De voormalig aanvaller gaat per 1 juli aan de slag bij het eerste elftal, zo meldt Arsenal. De club meldt dat de Zweed goed met jong talent kan omgaan en in staat is om de jonge talenten te laten doorbreken in het eerste elftal. Steve Bould was afgelopen seizoen assistent van Emery en werkte in het verleden ook samen met Arsene Wenger. Hij neemt de beloftenploeg over van Ljungberg en doet dus een stapje terug.

Ljungberg is blij dat hij de kans krijgt bij het vlaggenschip van de club. "Ik ben in mijn nopjes met deze kans", zegt de voormalig-aanvaller. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om samen te werken met Unai en dat ik Arsenal kan helpen bij het winnen van prijzen. Ik kijk uit naar deze uitdaging."

In zijn actieve carrière speelde Ljungberg maar liefst 322 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij ook nog eens 71 keer trefzeker was.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020