RKC Waalwijk
0 – 0
SC Heerenveen
FC Groningen
0 – 0
FC Utrecht

Van Veenendaal: "Voelt soms alsof we nog steeds thuisland zijn"

Van Veenendaal: "Voelt soms alsof we nog steeds thuisland zijn"

17 juni 2019 – Sari van Veenendaal geniet volop van het WK in Frankrijk. Niet alleen omdat de eerste twee duels gewonnen werden, maar ook omdat de steun vanuit Nederland massaal is in de stadions en daarbuiten. "Soms voelt het nog steeds alsof we een thuisland zijn. Dat is een groot compliment naar onze fans", zei de keepster.Tegenover de NOS ging ze in op het toernooi tot dusver. "Ik heb niet alles gezien, maar wat ik gezien heb, is dat sommige landen het heel goed doen, sommige landen vallen tegen. Alle landen moeten groeien in het toernooi", zei Van Veenendaal. "Met name Frankrijk, als thuisland, hadden we wel een beetje zo ingeschat. Ik denk dat ze er goed op staan en Amerika is ook een topland. Daar verwachten we ook veel van."

Ook van de eigen prestaties de komende weken verwacht Van Veenendaal veel. Vooral omdat het nog beter kan dan Oranje liet zien. "Wij zijn ook Nederlanders en Nederlanders zijn kritisch. Er is niemand die kritischer is dan wij zelf zijn", zei de goalie, die ook besefte dat het toernooi met zes punten uit twee duels wat dat betreft prima verloopt. 

"Een betere start konden we niet hebben. Als je realistisch kijkt, staan er zes punten en hebben we het goed gedaan", aldus Van Veenendaal, die uitkijkt naar het duel met Canada. "Daar hebben we heel veel zin in en komt op een goed moment. We hebben namelijk twee fysieke tegenstanders gehad."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 8 december 2019

  2. zaterdag 7 december 2019