Oranje-dagboek #11: rustdag voor de Oranje Leeuwinnen

17 juni 2019, 23:20

De maandag na de wedstrijd tegen Kameroen was voor de Oranje Leeuwinnen een zeer rustige. Er werd door het Nederlands vrouwenteam rustig getraind in Reims, terwijl vier andere landen wel in actie kwamen op het WK in Frankrijk. Duidelijk is dat het team van Sarina Wiegman donderdag de groepswinst veilig kan stellen, maar is dat wel een goed plan?

Rustdag wisselend ingevuld

De Leeuwinnen hadden een intagrale rustdag op het WK in Frankrijk. Kika van Es hoopte wat van Reims te zien, want dat moest een hele mooie stad zijn. Ook stonden er een aantal Leeuwinnen - vooral wisselspeelsters - wel op het veld: onder andere Jill Roord, Inessa Kaagman en Lize Kop waagden zich aan wat spelletjes. 

Toeschouwers Oranje geweigerd

Het WK moet voor iedereen in Frankrijk één groot feest zijn, toch kwamen sommige Nederlanders van een koude kermis thuis. De Telegraaf schreef vandaag dat zo'n vijftig Oranje-supporters zijn geweigerd aan de deur van het stadion in Valenciennes. Hun ticket, dat ze via tussenwebsites zoals Viagogo werd gekocht, bleek niet geldig. In plaats van een leuke wedstrijd tegen Kameroen in het stadion, werd het nu een enorme domper. Een smetje op de grote Oranje-vreugde van de laatste dagen.

Leeuwinnen goed gesteund in Reims

Aan steun geen gebrek voor de Oranje Leeuwinnen op dit WK. Ook in Reims, waar het duel met Canada wordt gespeeld, is de steun van het legioen aanwezig. De KNVB meldt dat er ruim zesduizend Nederlanders naar de champagnestad afreizen om de wedstrijd bij te wonen. Tegen Kameroen waren er 13.600 Nederlandse fans aanwezig, tegen Nieuw-Zeeland waren er ruim vijfduizend supporters present.

Moet Oranje wel winnen?

De Leeuwinnen kunnen donderdag groepswinst veiligstellen, maar is dat wel verstandig? Als Oranje eerste wordt, is Japan of Engeland de tegenstander, terwijl bij een tweede plaats Zweden de opponent wordt. "Ik wil gewoon eerste worden van de poule. Dat willen we allemaal en daar gaan we alles aan doen", zegt Shanice van de Sanden tegen RTL Nieuws. Verdedigster Kika van Es sluit zich daar volledig bij aan. "We hebben genoeg aan een gelijkspel, maar we gaan er alles aan doen om te winnen."

Uitslagen

China - Spanje 0-0

Zuid-Afrika - Duitsland 0-4

Nigeria - Frankrijk 0-1

Zuid-Korea - Noorwegen 1-2

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen