Totti stapt op bij AS Roma en haalt uit naar de eigenaar

Totti stapt op bij AS Roma en haalt uit naar de eigenaar

17 juni 2019 – Francesco Totti stapt per direct op bij AS Roma. De technisch directeur van de club voelde zich in de Italiaanse hoofdstad niet gehoord en vertrekt uit onvrede bij de Romeinen. Tijdens een emotionele persconferentie maakte hij het nieuws wereldkundig. "Ik heb ontslag genomen. Ik hoopte dat het niet nodig was, maar het moment is toch gekomen. Dit voelt heel slecht." Ook gaf hij aan nooit betrokken te zijn geweest bij het afscheid van Daniele de Rossi.Dat zei hij tijdens het georganiseerde persmoment. Totti voelde zich niet gesteund en serieus genomen door de clubleiding, die nooit bij hem te rade ging over de te nemen keuzes. Zo zou hij geen vertrouwen hebben gehad in de aanstelling van de nieuwe technisch directeur Gianluca Petrachi, wat voor hem de druppel was. "Ik kan alleen maar zeggen dat de fout niet bij mij ligt en dat ik deze keuzes moest maken. Ik heb nooit echt wat kunnen bijdragen aan dit project. Ook niet in mijn tweede jaar", aldus Totti, die zelf dolgraag had willen blijven, mits hij serieus was genomen.

AS Roma had voor hem vermoedelijk een baan als sportief directeur in gedachten, maar die komt er dus niet. "Keer op keer werd ik buiten de beslissingen gehouden als die genomen moesten worden." Dat hij in zijn eerste jaar niet werd gehoord, vond hij begrijpelijk. "Ik begon stil, maar de beloftes die werden gedaan, zijn nooit nagekomen. In mijn tweede jaar had ik wél willen bijdragen."

Omdat het niet het geval was, besluit Totti nu op te stappen bij AS Roma na een dienstverband van liefst 27 jaar. Dat er een einde aan komt, ziet de legende als schuld van de Amerikaanse eigenaar. "Sinds hun komst is hun doel om de Romeinen weg te pesten bij AS Roma. Op alle mogelijke manieren hebben ze ons deze kant op proberen te duwen… Het is ze uiteindelijk gelukt."

Totti doorliep als voetballer de laatste fase van de jeugdopleiding van AS Roma en speelde zijn hele carrière bij de club uit de Italiaanse hoofdstad. In de Serie A was hij goed voor 250 doelpunten. "Vertrekken bij AS Roma voelt als doodgaan... En ik denk dat als ik dood ga, me beter voel dan nu." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019