Spoorboekje: PSV start voorbereiding en Brazilië in actie

18 juni 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 18 juni.

Nieuws

PSV begint weer

PSV staat alweer voor de aanvang van het nieuwe seizoen. Als een van de eerste betaald voetbalclubs start Mark van Bommel met zijn groep in aanloop naar de voorronde van de Champions League - de eerste officiële duels van het nieuwe seizoen. Er zijn zowel voorin, achterin als op het middenveld nog veel twijfels over de selectie, die dinsdag overigens verre van compleet is. Alle internationals hebben namelijk langer vakantie en sluiten eerst nog niet aan. De eerste training om 14.00 is open.

Maaskant gepresenteerd bij VVV

VVV-Venlo heeft de zoektocht naar een opvolger van Maurice Steijn voltooid. Volgens diverse media wordt Robert Maaskant, die als technisch directeur bij Almere City FC werkte, vanmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. 

Wedstrijden

Italië (v) - Brazilië (v) (21.00 uur)

Na twee overwinningen is Italië al zeker van de volgende ronde, maar dat geldt nog niet voor Brazilië. Aangezien Australië nog tegen het puntloze Jamaica speelt, wil Brazilië wel winnen om niet al afhankelijk te zijn of het wel de beste nummer drie is in de poule. Dat wordt het bij een zege sowieso wel, bij elk ander scenario kan het weleens heel hard rekenen worden. 

Brazilië - Venezula (02.30 uur)

Na de 3-0 zege op Bolivia mag Brazilië alweer in aan de bak op de Copa América en wel tegen Venezuala, dat in de eerste ronde doelpuntloos gelijkspeelde tegen Peru. Philippe Coutinho was bij afwezigheid van Neymar de grote man van De Goddelijke Kanaries in het openingsduel, iets dat ze in Catalonië - waar hij vooralsnog flink tegenvalt - graag mogen zien. Lukt dat hem in de tweede wedstrijd weer?

Voetbal op tv

21.00 uur: Italië (v) - Brazilië (v), Canvas, live verslag van het duel op het WK

23.30 uur: Bolivia - Peru, FOX Sports 4, live verslag van het duel om de Copa América

02.30 uur: Brazilië - Venezuela, FOX Sports 4, live verslag van het duel om de Copa América

04.00 uur: Verenigde Staten - Guyana, FOX Sports 5, live verslag van het duel om de Golf Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen