Van Persie looft Miedema: "Ze kan ook geweldig voetballen"

17 juni 2019, 08:12

Robin van Persie heeft veel respect voor Vivianne Miedema. De aanvalster kroonde zich afgelopen weekend tot de all-time topscorer van de Nederlandse vrouwen, iets dat RvP is bij de mannen. De gestopte spits neemt zijn pet af voor de prestatie van de Leeuwin. "Ze kan ook gewoon geweldig voetballen, hè. Technisch goed, makkelijk aanspeelbaar, en tegelijk altijd enorm doelgericht."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik doe met trots een stapje terug op de eeuwige topscorerslijst van Oranje", doelt hij op de plek van Miedema en Manon Melis, die werd ingehaald door de speelster van Arsenal. Het is voor van Persie geen verrassing, want hij volgt Miedema al een langere tijd.

"Ze is dit seizoen volkomen terecht speelster van het jaar geworden bij Arsenal", vindt Van Persie. "Lang geleden zijn we ooit samen op de foto geweest. Zij was nog een klein Viviannetje, ik zat net in mijn tweede jaar bij Feyenoord. Heel grappig om die foto terug te zien. Dat ze een diehard-Feyenoorder is, schept natuurlijk een band."

Sowieso volgt Van Persie de Leeuwinnen op de voet. "Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Miedema, Jackie Groenen: allemaal goede speelsters, hoor. Het is hartstikke mooi om te zien hoe Nederland het doet, hoe ze gigantisch vooruit zijn gegaan in een paar jaar tijd. Daar verdienen ze alle credits voor", vindt Van Persie.

Lees ook: De al gestopte Van Persie kreeg tóch nog aanbiedingen als speler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen