Aandeelhouders De Kuip willen statuut-wijziging voorkomen

Aandeelhouders De Kuip willen statuut-wijziging voorkomen

16 juni 2019 – Het is onrustig rondom De Kuip momenteel: vier aandeelhouders van Stadion Feijenoord hebben een aangetekende brief verstuurd aan de president-commissaris van Stadion Feijenoord, Cees de Bruin. Ze zijn ontevreden over de wijziging in de statuten, die maandag doorgevoerd gaat worden. Met deze brief hopen ze het besluit alsnog tegen te kunnen gaan.Dat schrijft RTV Rijnmond. In de nieuwe statuten gaan ze er hoofdzakelijk vanuit dat er een nieuwe Kuip komt, terwijl dat volgens het viertal nog allerminst zeker is. Daarom willen zij de wijzigingen doorschuiven naar de lange termijn wanneer er zekerheid is en zouden ze graag zien dat er meer tijd en aandacht wordt besteed aan de huidige Kuip, in plaats van al druk bezig te zijn met een mogelijk nieuw onderkomen. Daar zouden de nieuwe statuten ook teveel op zijn gericht. 

"Zij werken bijvoorbeeld meer voor het nieuwe stadion dan voor de eigen Kuip", baalt initiatiefnemer Hans Fortuin. "Men moet zich nu bezighouden met het stadion waar we nu inzitten. En er moet pas aan iets anders gewerkt worden als het volledig duidelijk is dat er nieuw stadion komt." Mocht er niet geluisterd worden naar de aandeelhouders en de wijzigingen toch worden doorgevoerd, dan overweegt het viertal juridische stappen.

"Als de commissarissen ons niet serieus nemen, dan houden we dat achter de hand. Men onderschat ook wel een beetje dit initiatief", vindt hij. Onduidelijk is wat er met het verzoek gebeurt.

Lees ook: 'Vrienden van De Kuip' doen bod op Feyenoord-aandelen De Kuip

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019