Qatar maakt prima indruk en pakt verdiend punt tegen Paraguay

16 juni 2019, 23:00

Qatar heeft zondagavond het openingsduel op de Copa América een punt gehaald tegen Paraguay. In een prima wedstrijd boog het gastland van het WK van 2022 een 2-0 achterstand nog om in een gelijkspel (2-2), waardoor beide ploegen boven Argentinië staan in de poule.

Samen met Japan - beide finalisten van de Azië Cup - had Qatar een uitnodiging gekregen voor het toernooi, iets dat elke editie van de Copa América gebeurt. De WK-organisator doet volgend jaar ook mee, maar maakte bij het eerste duel een prima indruk - met name in de tweede helft. Binnen vier minuten opende Óscar Cardozo vanaf de stip de score in Estádio Maracanã, gevolgd door een heerlijke afstandstreffer tien minuten na de pauze van Derlis González: 2-0.

Toch presenteerde Qatar zich alleraardigst en was het aan de bal niet minder dan opponent Paraguay, dus toen Almoez Ali op zeer fraaie wijze twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, beloofde het nog een spannend slot. En dat kwam er, want uit een prachtige tikkie-takkie-aanval schoot Boualem Khoukhi met een beetje mazzel de gelijkmaker tegen de touwen.

Net als op de Azië Cup, dat gewonnen werd door Qatar, komt het land ook op de Copa América meer dan uitstekend voor de dag. Dat belooft in elk geval veel goeds voor het WK over drie jaar. Maar met Colombia en Argentinië als nog komende tegenstanders moet het echter wel haar borst natmaken.