Marokko onderuit tegen Zambia ondanks dubbelslag Ziyech

Marokko onderuit tegen Zambia ondanks dubbelslag Ziyech

16 juni 2019 – Marokko heeft ook in de tweede en laatste voorbereidingswedstrijd op de Afrika Cup geen goede indruk gemaakt. De ploeg van Herve Renard ging zondagavond in eigen huis onderuit tegen Zambia, ondanks twee doelpunt van uitblinker Hakim Ziyech. Eerder werd er ook al verloren van Gambia (0-1).Zonder Noussair Mazraoui - hij bleef uit voorzorg aan de kant bij Marokko - ging het al snel mis voor het elftal waarin naast Ziyech eveneens plek was voor Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat. Mwape Musonda profiteerde van geklungel achterin en opende al binnen de minuut de score: 0-1.

Ziyech schoot vervolgens na een klein half uur de gelijkmaker binnen, maar vervolgens scoorde Zambia vlak voor de pauze opnieuw. Marokko dacht dat ze de bal terug zouden krijgen na een blessurebehandeling, maar dat was niet het geval en kreeg vervolgens hard de dekstel op de neus van Kings Kangwa (1-2). Tien minuten na de pauze maakte Ziyech gelijk uit een strafschop, maar een punt leverde het niet op.

Een kwartier voor tijd werd Marokko opnieuw geklopt in de counter, waardoor Enock Mwepu met een schot van buiten het strafschopgebied de winnende treffer kon maken. Marokko, dat qua veldspel wel het overwicht had, was vooral verdedigend erg zwak. Dat zal tijdens de Afrika Cup - dat van 21 juni tot 19 juli gehouden wordt - beter moeten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019