Fledderus is na drie aanwinsten niet uitgewinkeld met Groningen

Fledderus is na drie aanwinsten niet uitgewinkeld met Groningen

16 juni 2019 – Hoewel Mark-Jan Fledderus met Azor Matusiwa, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundssoal al drie spelers presenteerde als technisch directeur van FC Groningen, is hij nog lang niet uitgewinkeld. In vrijwel alle linies hoopt de technisch directeur van de Groningers nog op versterking. "We willen nog wat scorend vermogen toevoegen en wat meer voetbal van achteruit naar het middenveld krijgen", vertelt hij tegenover RTV Noord. "Ik wil vooral voorruit kijken, maar wel met wat meer power en diepte voorin. Gudmondsson heeft dat bijvoorbeeld. Met Lundqvist en Matusiwa hebben we op het middenveld een slag geslagen."

Ook achterin moet het een en ander gebeuren. "Een linksback is nog een optie, maar ook een linksbenige centrale verdediger zou kunnen. Ik wil zoveel mogelijk opties voor de trainer genereren. Dat zie ik als mijn taak", aldus de opvolger van Ron Jans, die het naar zijn zin heeft met zijn nieuwe functie. Al was het niet ideaal dat hij pas laat begon aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

"Het is ideaal als je een stuk eerder begint. Je hebt namelijk altijd een overgang van seizoen naar seizoen. Volgend seizoen weet ik bijvoorbeeld precies wat er allemaal speelt, welke processen waar lopen", zei Fledderus, die zag dat er met onder andere Mimoun Mahi, Julian Chabot en Ludovit Reis ziet vertrekken deze zomer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020