Streppel laat Nederland links liggen en tekent bij Al Jazira

Streppel laat Nederland links liggen en tekent bij Al Jazira

16 juni 2019 – Jurgen Streppel gaat voorlopig niet aan het werk in de Eredivisie of Eerste Divisie: de coach was met meerdere clubs in gesprek, maar heeft een ander avontuur gevonden. De oefenmeester heeft namelijk een contract voor een jaar getekend bij AL Jazira, in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat maakt de club bekend va de officiële kanalen. Daarmee is hij de opvolger van Damiën Hertog, die eerder het stokje overnam van Marcel Keizer, die naar Sporting Portugal vertrok. In het contract van Streppel is nog een optie voor een extra jaar opgenomen. Eerder waren ook Henk ten Cate, Rinus Israël en Sef Vergoossen al trainer bij de club, die inmiddels een speciale band heeft met Nederlandse clubs. Nacer Barazite staat er momenteel ook onder contract.

In de competitie in de VAE komt Streppel collega-coach Maurice Steijn tegen, die eerder al tekende bij Al Wahda, dat afgelopen jaar derde eindigde in de competitie. Dat is twee plaatsen hoger dan Al Jazira, dat slechts vijfde werd.

Streppel gaat in de voorbereiding op het nieuw seizoen aan het werk in Nederland, want met die club werkt hij een trainingskamp af in Nederland. Eerder was de coach werkzaam bij onder andere sc Heerenveen, Willem II en Helmond Sport. Zijn laatste periode was bij Anorthosis Famagusta op Cyrpus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019