Buffon verklaart vertrek bij PSG: "Wil geen reserve zijn"

16 juni 2019, 14:53

Gianluigi Buffon besloot na één seizoen alweer te vertrekken bij Paris Saint-Germain. De 41-jarige doelman voelde weinig voor een reserverol bij de Franse topclub. Buffon beraadt zich nu over zijn toekomst.

"PSG vertelde me vijf maanden geleden al dat ik tweede keeper zou worden", zegt Buffon tegen Corriere dello Sport. "Sinds januari heb ik veel tijd gehad om erover na te denken en ik ben tot de conclusie gekomen dat dat niets voor mij is, ook al laat ik daarmee veel geld liggen. Hun standpunt was zeker legitiem en begrijpelijk. Ze deden me een verleidelijk aanbod."

Buffon wil echter de emotie blijven voelen en dat gaat lastiger als tweede keeper. "Ik heb bijna een fysiologische behoefte om emoties te voelen. Ik wil emoties omzetten in energie en dromen. Ik wil het gevoel hebben ergens deel van uit te maken", legt de Italiaan uit. Buffon weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik heb wat leuke aanbiedingen ontvangen. Als het echter niet de drive heeft waarnaar ik op zoek ben, dan neem ik misschien een jaar voor mezelf. Om nieuwe dingen te leren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen