Oranje-dagboek #10: Oranje naar Reims, wisselperikelen en Lloyd

Oranje-dagboek #10: Oranje naar Reims, wisselperikelen en Lloyd

16 juni 2019 – De tweede speelronde van het WK in Frankrijk zit erop. Diverse landen, waaronder Nederland, hebben zich al verzekerd van de knock-outfase van het toernooi en in dat rijtje schaarden Amerika en Zweden zich zondag ook. Oranje had een reisdag en vertrok naar Reims, waar de laatste wedstrijd wordt gespeeld van de groepsfase. Maar in welke formatie dat gebeurt, daarover is de discussie inmiddels losgebarsten. Oranje naar Reims
De Leeuwinnen zijn zondag afgereisd naar Reims, waar de laatste groepswedstrijd op het programma staat tegen Canada. Getraind werd er een uurtje in sportschool door de Leeuwinnen en tevens was er een persmoment voor de dames, die gisteravond na de zege op Kameroen een moment met hun familie hadden gepland. Maandag genieten de dames een gehele vrije dag, daarvoor werd zelfs een persmoment gecanceld. Ook dan kunnen ze doen waar ze zich prettig bij voelen. 

Zweedse fans kleuren Nice
Ook in Zweden leeft het WK vrouwenvoetbal. De Nederlandse fans zorgden zaterdag voor schitterende beelden door Valenciennes oranje te kleuren, in de straten van Nice waren zondag het geel en blauw van Zweden prominent te zien. En dat terwijl Nice toch zeker tweeduizend kilometer ten zuiden van Zweden ligt. De Zweedse vrouwen speelden in de Zuid-Franse stad tegen Thailand en wonnen simpel (5-1). 

Speculeren is begonnen
Aangezien het Nederlands elftal geplaatst is voor de volgende ronde van het WK in Frankrijk is het grote speculeren over de opstelling begonnen. Moet bondscoach Sarina Wiegman het hele elftal rust geven, deels rouleren of wellicht gewoon dezelfde basiself laten spelen? Dat is het vraagstuk waarmee de bondscoach van de Leeuwinnen de komende dagen mee te dealen heeft. Daarnaast worden Jill Roord en Merel van Dongen door velen graag in de basis gezien en wil Oranje de sterke kant van het toernooi met de VS en Frankrijk logischerrwijs ontlopen. Wat is wijsheid?

Records voor Lloyd
Aanvoerster Carli Lloyd brak zondag een aantal mooie records met haar doelpunten tegen Chili. De speelster is de eerste speelster ooit die in zes WK-duels op rij tot scoren wist te komen. Ze liep net haar hattrick mis, doordat ze haar penalty miste, anders had ze ook daarmee een record gepakt. Haar kopbal betekende bovendien haar tiende WK-treffer ooit, waarmee ze de derde speler is van de USA in de huidige selectie die dat is gelukt. Een mooie dag voor Lloyd, die nu de hoofdrol opeiste.

Uitslagen
Zweden - Thailand 5-1
Verenigde Staten - Chili 3-0

Oranje op socials
gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019