Ceferin haalt uit naar Arsenal en Chelsea: "Klagen altijd"

16 juni 2019, 12:04

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is niet blij met de kritiek van Chelsea en Arsenal op het feit dat zij de Europa League-finale in Baku moesten spelen. Beide clubs waren niet gelukkig met de lange reistijd en dat er maar weinig kaarten voor hun supporters waren. Bovendien bleef Arsenal-speler Henrikh Mkhitaryan thuis vanwege de politieke spanningen tussen zijn vaderland Armenië en Azerbeidzjan, waarvan Baku de hoofdstad is.

"Engelse clubs klagen altijd. Dat doet je populariteit in het Europese voetbal geen goed", zei Ceferin tijdens een bijeenkomst op de Oxford University. "Als iemand mij vraagt waarom we in Baku hebben gespeeld, antwoord ik: omdat daar ook mensen wonen. Als er twee clubs uit Azerbeidzjan in Londen hadden moeten spelen, dan had niemand geklaagd. Zij zouden zonder problemen zijn gekomen."

"We hebben anderhalf jaar geleden besloten dat deze finale in Baku gespeeld zou worden. Deze stad heeft een modern stadion met een capaciteit voor 70.000 toeschouwers. Volgens mij is er maar één stadion in Engeland dat groter is. Voor de lokale bevolking was de wedstrijd pas om 23.00 uur plaatselijke tijd vanwege het tijdsverschil, maar niemand heeft daarover geklaagd", aldus Ceferin, die benadrukte dat Baku speeltijd blijft voor Euro 2020. "We moeten het voetbal overal ontwikkelen, niet alleen in Engeland of Duitsland."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen