Spoorboekje: Oranje rust, derde speelronde WK en Curaçao start

Spoorboekje: Oranje rust, derde speelronde WK en Curaçao start

17 juni 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 17 juni.Nieuws

Rustdag Oranje
De Leeuwinnen genieten vandaag een geheel vrije dag. Een persmoment werd afgezegd zodat de dames van Sarina Wiegman een hele dag andere dingen kunnen doen dan voetballen. Ontspannen en lekker de tijd doorbrengen met familie: vanuit het Oranje-kamp géén updates vandaag. 

Wedstrijden

China (v) - Spanje (v) (18.00 uur)
Groep B op het WK wacht een mooie apotheose. In een rechtstreeks gevecht maken Spanje en China uit wie zich met Duitsland plaatst voor de achtste finale. Vanwege een beter doelsaldo heeft La Roja ook genoeg aan een gelijkspel. De poulefase overleven zou voor Spanje een mijlpaal zijn. Vier jaar geleden in Canada - toen Spanje voor het eerst mee deed - eindigde Spanje als laatste in de groep.

Zuid-Korea (v) - Noorwegen (v) (21.00 uur)
Ten koste van Nederland plaatste Noorwegen zich in de kwalificatie rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. Nu staan de Scandinaviërs ook op de drempel van de knock-outfase. Het moet heel raar lopen, wil Noorwegen de achtste finale mislopen. De nummer twaalf van de wereld won ruim van Nigeria (3-0) en liet Noorwegen titelfavoriet Frankrijk (2-1) diep gaan. Daarom moet het puntloze Zuid-Korea geen problemen opleveren voor de vrouwen van bondscoach Martin Sjögren.

Curaçao - El Salvador (01.00 uur)
Met twaalf spelers die actief zijn op de Nederlandse velden begint het ambitieuze Curaçao vannacht aan haar avontuur op de Concacaf Gold Cup. De manschappen van bondscoach Remko Bicentini nemen het in Kingston (Jamaica) op tegen El Salvador. In een groep met verder ook Honduras en Jamaica liggen er misschien wel mogelijkheden voor Curaçao; het ontloopt in elk geval favorieten Mexico, de Verenigde Staten en Costa Rica.

Voetbal op tv

20.25 uur: Studio France, NPO 1 - talkshow rondom WK Vrouwen
20.45 uur: Nigeria - Frankrijk, NPO 1 - live verslag van WK-duel
00.45 uur: Japan - Chili, FOX Sports 5 - live verslag Copa America
01.00 uur: Curaçao - El Salvador, FOX Sports 1 - live verslag Gold Cup
03.30 uur: Jamaica - Honduras, FOX Sports 4 - live verslag Gold Cup

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019

  3. donderdag 18 juli 2019