Gisteren gemist: nominatie De Ligt, Oekraïne wint WK -20

16 juni 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 15 juni.

Titelhouder De Ligt kan weer Golden Boy worden

Matthijs de Ligt maakt kans op het prolongeren van zijn titel als Golden Boy. De Ajax-verdediger staat op de longlist met honderd genomineerden voor het jaar 2019. Vorig jaar drong De Ligt door tot de vijfkoppige shortlist en ging hij uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal, ten koste van onder meer Justin Kluivert.

Wiegman blij: "Maar we moeten zorgvuldiger worden"

Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, is blij met het bereiken van de achtste finales van het WK in Frankrijk. Nederland won zaterdag met 3-1 van Kameroen en stelde zodoende een plaats bij de beste zestien van de mondiale titelstrijd veilig.

Canada volgt Oranje Leeuwinnen naar achtste finales

Canada heeft ook haar tweede wedstrijd op het WK in Frankrijk omgezet in drie punten. De ploeg van bondscoach Kenneth Heiner-Møller won zaterdag in Grenoble met 2-0 van Nieuw-Zeeland. Canada was het toernooi afgelopen maandag begonnen met een 1-0 zege op Kameroen.

Oekraïne verslaat Zuid-Korea in finale van WK onder 20

Oekraïne heeft voor het eerst in haar geschiedenis het WK voor spelers onder 20 jaar gewonnen. De selectie van coach Oleksandr Petrakov was zaterdag in de finale in het Poolse Lodz met 3-1 te sterk voor Zuid-Korea.

Copa America: Venezuela en Peru spelen doelpuntloos gelijk

De tweede wedstrijd op de Copa America heeft geen doelpunten opgeleverd. Venezuela en Peru hielden elkaar zaterdag in Porto Alegre op een 0-0 gelijkspel. Vrijdag won gastland Brazilië in dezelfde poule het openingsduel met 3-0 van Bolivia.

Oranje-dagboek #9: Miedema's koprol

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen