Canada volgt Oranje Leeuwinnen naar achtste finales

Canada volgt Oranje Leeuwinnen naar achtste finales

15 juni 2019 – Canada heeft ook haar tweede wedstrijd op het WK in Frankrijk omgezet in drie punten. De ploeg van bondscoach Kenneth Heiner-Møller won zaterdag in Grenoble met 2-0 van Nieuw-Zeeland. Canada was het toernooi afgelopen maandag begonnen met een 1-0 zege op Kameroen.Canada maakte het verschil met Nieuw-Zeeland in de tweede helft. Bij rust was het nog 0-0, mede doordat Christine Sinclair op de lat kopte namens Canada en ook de rebound er niet inging. Vlak na rust was het wel raak, na een mooie en snelle aanval van de Canadezen. Nichelle Prince mocht voorgeven vanaf links en omdat het achterin open lag bij Nieuw-Zeeland, kon Jessie Fleming geheel vrijstaand de 1-0 scoren.

Prince was in de 79ste minuut zelf verantwoordelijk voor de 2-0. Sinclair trof opnieuw het aluminium - deze keer raakte ze de paal met een kopbal - maar ditmaal benutte Prince de rebound. Vijf minuten eerder was Prince met het hoofd al dicht bij de 2-0 geweest, maar toen maakte de Nieuw-Zeelandse keepster Erin Nayler een fraaie redding. Voorin wist Nieuw-Zeeland nauwelijks gevaarlijk te worden.

Na twee speeldagen hebben Nederland en Canada allebei zes punten in groep E, waarmee ze zeker zijn van een plek in de achtste finales. Komende donderdag strijden ze in een onderling duel om groepswinst. Kameroen en Nieuw-Zeeland, allebei nog puntloos, spelen dan ook tegen elkaar.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019