Spitse trots op Miedema: "Dit is een knappe prestatie"

Spitse trots op Miedema: "Dit is een knappe prestatie"

15 juni 2019 – Sherida Spitse is trots op het record van haar ploeggenote Vivianne Miedema. Laatstgenoemde had zaterdag met twee goals een groot aandeel in de 3-1 zege van Nederland in de WK-wedstrijd tegen Kameroen en heeft nu zestig keer gescoord als international. Daarmee ging Miedema Manon Melis voorbij als topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen."Dat zegt iets over haar. Ze is nog zo jong en heeft al zoveel doelpunten gemaakt. Daar mag ze echt trots op zijn. Dat ben ik ook, want het is een knappe prestatie", sprak Spitse bij de NOS met lof over Miedema.

Oranje begon het WK afgelopen dinsdag met een 1-0 zege op Nieuw-Zeeland. Spitse zei toen dat de Nederlandse vrouwen nog iets te veel hadden 'gewandeld'. "Dat was vandaag vele malen minder", reageerde Spitse na het treffen met Kameroen. "We waren in beweging en wilden de bal hebben, waardoor we op momenten goed hebben gespeeld. Er waren ook momenten dat ik dacht: we kunnen nog wel iets meer bewegen, zodat we betere aanspeelpunten hebben. Maar over het algemeen hebben we prima gespeeld."

De tribunes van het Stade du Hainaut in Valenciennes kleurden oranje. Spitse was blij met de komst van de duizenden Nederlandse fans. "Dat helpt ons", reageerde de Friezin. "Ze staan allemaal achter ons en de sfeer die ze vanuit Nederland hier naartoe meenemen is geweldig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020