Wiegman blij: "Maar we moeten zorgvuldiger worden"

15 juni 2019, 18:58

Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, is blij met het bereiken van de achtste finales van het WK in Frankrijk. Nederland won zaterdag met 3-1 van Kameroen en stelde zodoende een plaats bij de beste zestien van de mondiale titelstrijd veilig.

"We zijn superblij. We hebben zes punten uit twee duels", jubelde Wiegman na de winst op Kameroen bij de NOS. "Het was wel een moeilijke wedstrijd. Maar dit is een WK, hier is geen enkel duel makkelijk. We hebben het hartstikke goed gedaan en met 3-1 gewonnen. Maar we willen nog wel eerste worden in de poule." De Oranje Leeuwinnen sluiten de groepsfase komende donderdag af tegen Canada.

Wiegman ziet nog wel punten ter verbetering bij Oranje. "We hebben het in fases moeilijk gehad, al had dat ook wel met Kameroen te maken", vertelde ze. "Zij waren onvoorspelbaar met de lange bal, wat soms moeilijk was. Maar bij vlagen hebben we mooi en goed voetbal laten zien. We hebben ook meer kansen gecreëerd dan tegen Nieuw-Zeeland."

Nederland maakte in de 41ste minuut via Vivianne Miedema 1-0, maar nog voor de pauze kwam Kameroen langszij. "Die 1-1 was gewoon niet goed van ons. Vooral ook omdat deze uit een lange bal viel. Daarover hadden we afspraken gemaakt, maar dan valt ie toch", mopperde Wiegman. Ze was wel content met de 2-1, vlak na rust. Dominique Bloodworth scoorde na een goed uitgevoerde vrije trap. "Daar was ik wel heel blij mee", aldus Wiegman.

Voordat Miedema de eindstand op 3-1 bepaalde, kreeg Kameroen nog een grote kans op 2-2. "Dat was echt niet nodig. Op die momenten moeten we zorgvuldiger zijn", constateerde Wiegman. "Maar bij vlagen ben ik tevreden over vandaag, maar over een aantal dingen ben ik ook niet zo tevreden. Dat wisselden we af. De slordigheden moeten we verbeteren. Het percentage goede ballen is nog te laag, dat moet omhoog. Om ver te komen moet het structureel beter, maar we zijn door naar de volgende ronde. Dat is wel reden voor ontspanning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen