Bloodworth maakt eerste interlandgoal: "Dit is fantastisch"

Bloodworth maakt eerste interlandgoal: "Dit is fantastisch"

15 juni 2019 – Dominique Bloodworth is blij met haar eerste treffer voor de Oranje Leeuwinnen. De verdedigster tekende zaterdag in de WK-wedstrijd tegen Kameroen vlak na rust voor de belangrijke 2-1. Uiteindelijk won Nederland met 3-1."Fantastisch, heel fijn", reageerde Bloodworth voor de camera van FOX Sports op haar eerste interlandgoal. "Of dit anders voelt dan andere doelpunten? Ik denk het wel. Het is een groot podium en om dan voor je land te scoren is fantastisch."

Bloodworth zag wel verbeterpunten wat betreft het spel van Oranje. "Ik denk dat we goed begonnen. We kregen ook wat kansjes. Maar af en toe kwamen we ook in het spel van Kameroen terecht, wat natuurlijk heel fysiek is. Af en toe verlies je dan wat simpele ballen en loop je een beetje achter de feiten aan", legde Bloodworth uit.

Vlak voor de pauze kwam Nederland via Vivianne Miedema toch op 1-0. "Dat hoopten we vast te houden tot de rust, maar de 1-1 was ook een beetje onhandig van mezelf", zei Bloodworth over de gelijkmaker vlak voor de doelwissel. "In de tweede helft hebben we het denk ik wel goed opgepakt en dat dan ook nog de 3-1 valt, was wel een opluchting. Dan denk je wel: die sleep je binnen."

Bloodworth vindt dat Oranje progressie heeft geboekt ten opzichte van afgelopen dinsdag, toen Nieuw-Zeeland met 1-0 werd verslagen. "We hebben bij vlagen beter gespeeld. We kwamen meer in ons spel, al moet het nog wel beter", zei ze. "Dat gaan we ook analyseren en verbeteren richting Canada." Nederland, dat al zeker is van plaatsing voor de achtste finales, sluit de groepsfase komende donderdag af tegen Canada.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019