Topscorer Miedema vooral blij met zege en plaatsing

15 juni 2019, 17:24

Vivianne Miedema is blij met de 3-1 overwinning van Nederland op Kameroen op het WK in Frankrijk, de kwalificatie voor de achtste finales en het passeren van Manon Melis als topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen. De aanvalster was met twee treffers de matchwinner in Valenciennes.

"De winst en dat we door zijn naar de volgende ronde zijn het belangrijkste", onderstreepte Miedema bij de NOS vooral het teambelang. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben. Net als de vorige wedstrijd was het nog niet goed genoeg, maar je wint wel gewoon met 3-1. Kameroen is een stugge ploeg, fysiek sterk. Na twee duels staan we op zes punten, dus we mogen wel een beetje blij zijn na vandaag."

Miedema vond dat Nederland het zichzelf moeilijk maakte in het Stade du Hainaut. Desondanks zette de Hoogeveense de Oranje Leeuwinnen in de 41ste minuut op 1-0. "Maar direct daarna werd het 1-1. Dan moet je je weer herpakken en dat duurde even, maar het was fijn dat meteen na rust de 2-1 viel", refereerde Miedema aan de treffer van Dominique Bloodworth. "Zij moeten dan, want zij hadden minimaal een punt nodig. Daardoor hadden we iets meer ruimte."

In de slotfase maakte Miedema er nog 3-1 van. Dat was haar zestigste interlandgoal, waarmee ze nu topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen is. "Ik zit goed in mijn vel en voel me goed, al had ik het vandaag in de laatste tien minuten wel iets zwaarder", vervolgde ze. "Iedereen had het al over topscorer aller tijden. Je weet dat het gaat komen, want ik ben nog hartstikke jong en uiteindelijk is het vandaag gekomen."

Miedema weet wel wat Nederland moet meenemen naar het vervolg van het toernooi. "We moeten ons op onszelf focussen. We moeten het onszelf niet te moeilijk maken", zei ze. "Misschien staan we soms onder spanning. Maar we zijn nu door, dus die spanning is eraf. We willen wel graag eerste in de groep worden en we weten dat het beter moet dan vandaag. Voor de volgende wedstrijd hebben we een extra dag rust, dus iets meer tijd om bepaalde dingen te trainen. Hopelijk gaat het dan weer iets vloeiender." Oranje eindigt de groepsfase komende donderdag tegen Canada.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen