Oranje-dagboek #9: Miedema's koprol, woede om flesje water

15 juni 2019, 23:16   Bijgewerkt: 15 juni 2019, 23:22

Het was een mooie dag voor de Oranje Leeuwinnen. Met een 3-1 zege op Kameroen plaatsten ze zich voor de knock-outfase van het WK in Frankrijk. Daarnaast waren er persoonlijke mijlpalen voor Vivianne Miedema en Dominique Bloodworth, terwijl de Nederlandse fans in Valenciennes voor een feestje zorgden.

Oranje door, zware opponent wacht

Oude belofte van Miedema

Vivianne Miedema had ook reden voor een persoonlijk feestje. Met haar twee treffers tegen Kameroen bracht de aanvalster haar totaal aan interlanddoelpunten op zestig stuks, waarmee ze nu topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen is. Ze ging Manon Melis (59 goals) voorbij. Miedema vierde haar prestatie met een koprol, nadat ze de 3-1 had gescoord. "Ik heb al heel lang geleden met mijn broertje afgesproken dat er een koprol zou komen", legde Miedema, die meestal ingetogen juicht, naderhand uit bij FOX Sports. Miedema werd bij het eten in het zonnetje gezet door haar ploeggenoten en ontving ook een felicitatie van Robin van Persie.

Primeur én verrassing voor Bloodworth

Kameroense woedend op Van Dongen

De speelsters van Kameroen deden tegen Oranje weinig moeite om de Fair Play-award te winnen. Ze maakten meerdere harde overtredingen en ook toen het spel stil lag, ging het een keer mis. Gabrielle Onguene gooide in de eerste helft een flesje water naar het hoofd van Merel van Dongen, die in de slotfase mocht invallen. "Zij was op zoek naar drinken. Wij zijn echter altijd heel voorzichtig met onze bidons en die wilden we dus niet geven. Ik kwam heel lief een flesje water naar haar brengen, maar dat werd niet echt gewaardeerd", vertelt Van Dongen tegen het Algemeen Dagblad. Onguene wierp het flesje water boos terug naar de Oranje Leeuwin. "Ze had me zomaar in mijn gezicht kunnen raken. Maar waarschijnlijk is ze nu uitgedroogd, want ze heeft in ieder geval niets gedronken", knipoogt Van Dongen.

Kameroen onder de indruk van Nederlandse fans

De tribunes in het Stade du Hainaut in Valenciennes kleurden oranje. Er waren bijna 22.500 toeschouwers bij het duel tussen Nederland en Kameroen aanwezig, een aanzienlijk deel van hen was in het oranje gekleed. Alain Djeumfa, de bondscoach van Kameroen, leek er een beetje jaloers op. "Wij konden niet op één uur rijden van ons thuisland spelen. Valenciennes ligt in de buurt van Nederland, dus in dat opzicht waren we in het nadeel", zei de oefenmeester. "Maar mentaal gezien heeft het geen invloed op ons gehad." Ook in de stad zorgden de Nederlandse fans voor een mooie sfeer, zoals op onderstaande video te zien is.

Uitslagen

Nederland - Kameroen 3-1

Canada - Nieuw-Zeeland 2-0

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen