Wijnaldum niet gehuldigd door Surinaamse president Bouterse

Wijnaldum niet gehuldigd door Surinaamse president Bouterse

15 juni 2019 – Georginio Wijnaldum wordt - waarschijnlijk op eigen verzoek - niet gehuldigd door de Surinaamse president Desi Bouterse. Deze week kwam de middenvelder van Liverpool met de Champions League-beker aan in Suriname. De huldiging stond voor morgen (zondag) op de rol in district Coronie. Maar na een verspreide flyer kreeg dit een politiek tintje. Daarmee werd gesuggereerd dat Wijnaldum onderdeel zou zijn van een massameeting van de Nationale Democratische Partij van Bouterse.Dit wordt ontkend door Glenn Dest, een naaste medewerker van de president. "De president zou in Coronie een aantal mensen uit het district huldigen; als staatshoofd en niet als voorzitter van de NDP", laat Dest weten aan de NOS. "Georginio was aan de lijst toegevoegd omdat zijn roots in het district liggen. Het was allerminst de bedoeling dat er een politieke manifestatie van de huldiging gemaakt zou worden."

Dest weet ook niet van wie de flyer afkomstig is. Hij vermoedt dat politieke tegenstanders van Bouterse erachter zitten. "Juist om het publiek te laten geloven dat er wél politiek met de huldiging bedreven zou worden en op die manier kritiek te kunnen hebben op de NDP. Het wordt tijd dat de mensen in Suriname onderscheid gaan maken tussen president Bouterse als staatshoofd of president Bouterse als voorzitter van een politieke partij."

Volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) annuleerde Wijnaldum zelf de huldiging. Een exacte reden is niet gegeven. Clarence Seedorf zou de Oranje-international vanwege politieke redenen hebben afgeraden de uitnodiging van Bouterse te accepteren. Wijnaldum is zelf geboren in Rotterdam, maar zijn ouders in Suriname.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019