Coutinho leidt Brazilië naar zege in openingsduel Copa

15 juni 2019, 10:06

Brazilië is de Copa America in eigen land begonnen met een eenvoudige zege. Onder aanvoering van Philippe Coutinho werd Bolivia vrijdagnacht (Nederlandse tijd) eenvoudig opzij gezet: 3-0. David Neres startte in de basis en speelde bijna de hele wedstrijd mee. De Ajacied profiteert van het feit dat Brazilië niet over de geblesseerde Neymar kan beschikken.

In de tweede helft nam Brazilië afstand van Bolivia. Een strafschop van Coutinho brak de ban voor de Seleçao. Die penalty verdiende Brazilië op advies van de VAR. Hij zag dat Richarlison de bal tegen de hand van Adrian Jusino wipte. Drie minuten later scoorde Coutinho met zijn hoofd. Everton, die in de 81ste minuut Neres verving, bepaalde de eindstand in São Paulo op 3-0.

Brazilië gaat nu toewerken naar het duel met Venezuela. Dinsdagnacht spelen de Goddelijke Kanaries in Salvador en kan bij een zege de volgende ronde al veiliggesteld worden. De laatste tegenstander is Peru.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!