Engeland stelt teleur, maar staat wel in volgende ronde

Engeland stelt teleur, maar staat wel in volgende ronde

14 juni 2019 – Engeland heeft moeite te overtuigen, maar staat wel in de achtste finale van het WK. Het elftal van Phil Neville boekte vrijdagavond in Le Havre een moeizame, minimale zege op Argentinië: 1-0. Lang beet Engeland zich vooral stuk op keepster Vanina Correa. Pas na een uur moest zij buigen voor Jodie Taylor.Constant was het eenrichtingsverkeer richting het Argentijnse doel, maar een gaatje vinden bleek al een hele opgave te zijn voor de Engelsen. Als een van de titelfavorieten konden de Lionesses niet imponeren tegen het veel mindere, maar hard werkende Argentinië. Wanneer mogelijkheden zich toch voordeden, lag Correa in de weg.

Zij pakte haar moment in de eerste helft. Engeland kreeg een verdiende penalty, maar zag Nikita Parris haar strafschop gekeerd worden. Via de hand van Correa en de paal bleef het 0-0. Later in de tweede helft stelde Engeland de zege alsnog veilig. Taylor maakte een knappe spitsengoal. Engeland hield daarna eenvoudig stand. De Argentijnen waren leeg gespeeld en konden de schade alleen maar beperken.

Aanstaande woensdag kan Engeland tegen Japan ook de eerste plek opeisen. Japan, Argentinië en Schotland spelen in de laatste en derde groepswedstrijd om de tweede plaats.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 5 december 2019

  2. woensdag 4 december 2019