Italië in achtste finale: Makkelie eist als VAR hoofdrol op

14 juni 2019, 20:10   Bijgewerkt: 15 juni 2019, 00:04

Italië is bezig aan een historisch WK. Het elftal van Milena Bertolini won ook hun tweede groepswedstrijd en staat na de eclatante zege op Jamaica (0-5) in de achtste finale. Dat gebeurde in 1991 - op het eerste wereldkampioenschap voor vrouwen - voor laatst. In het duel speelde Danny Makkelie als VAR een hoofdrol.

De Azzurri boekten uiteindelijk een ruime overwinning. Maar niet voordat Italië en Jamaica een tumultueze eerste helft speelden. Op advies van Makkelie wees arbiter Anna Marie Keighley al binnen het kwartier naar de stip. Dat besluit wekte verbazing, omdat verdedigster Allyson Swaby weinig fout leek te doen met haar tackle op Barbara Bonansea. Keepster Sydney Schneider stopte de penalty, maar Makkelie oordeelde dat de strafschop overnieuw moest. Hij vond dat Schneider te veel van de doellijn kwam. In de herkansing faalde Cristiana Girelli niet.

Voor Girelli bleek dat de opmaat naar een hattrick. Nog in de tweede helft maakte ze haar tweede en direct na rust was de hattrick compleet. Daarmee verbrak Italië het verzet van de Reggae Girlz en krikte Aurora Galli met twee goals de score nog iets extra op.