Van der Gragt moet tweede WK-duel van Oranjevrouwen missen

14 juni 2019, 19:08

Stefanie van der Gragt moet het tweede WK-duel van Oranje laten schieten. Door knieklachten kan de verdedigster zaterdag tegen Kameroen niet in actie komen. De kwetsuur liep ze dinsdag op in de gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (0-1). Van der Gragt richt zich op de derde poulwedstrijd, waarin Canada donderdag de tegenstander is.

Sarina Wiegman is nu genoodzaakt haar basiself aan te passn. Anouk Dekker - drie dagen geleden geschorst - is de belangrijkste kandidaat. Ook Merel van Dongen kan naast Dominique Bloodworth spelen. Op de persconferentie van vrijdag  wilde Wiegman niet prijsgeven wie Van der Gragt vervangt. Wel is zeker dat ze de basiself van dinsdag niet overhoop gaat gooien. Ook al verliep het duel met de Kiwi's stroef.

"We zijn al heel lang bezig met het doorbouwen van het team en het verbeteren van onze speelwijze. Nu hebben we de eerste wedstrijd van het WK gespeeld. Dat zijn hartstikke moeilijke wedstrijden, de start van een groot toernooi tegen een tegenstander uit een werelddeel", citeert het Algemeen Dagblad de bondscoach. "Als dat dat dan qua spel net een keer wat minder loopt maar we winnen met 1-0, waar het uiteindelijk om gaat, ga je niet ineens je plan helemaal overhoopgooien."

Lees ook: de weer fitte Van der Gragt hoopt op EK-scenario

In plaats daarvan blijft Wiegman positief. "Ik heb de wedstrijd teruggezien en een aantal momenten viel erg mee. We moeten op momenten kritisch zijn, dat zijn de speelsters zelf ook, maar er zaten ook goede dingen in. Die moeten we meenemen. Het is niet ineens helemaal niks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen