Feyenoord hoopt in China op sponsoren voor Feyenoord City

Feyenoord hoopt in China op sponsoren voor Feyenoord City

14 juni 2019 – Feyenoord is op zoek naar sponsoren voor het nieuwe stadion en doet dat in China. Bijna dertig Rotterdamse bedrijven zijn met burgemeester Ahmed Aboutaleb naar Azië om nieuwe partnerships te sluiten en Jan de Jong is een van hen. Hij hoopt misschien wel een geïnteresseerde partij te vinden voor Feyenoord City. "Misschien hebben Chinese partijen interesse om daarin te investeren. Voor hen kan het ook aantrekkelijk zijn."

Dat laat hij weten tegenover RTV Rijnmond. De algemeen directeur van de Rotterdammers hoopt dat de Chinezen geïnteresseerd zijn in het project waarin anderhalf miljard euro in geïnvesteerd moet worden. "Het is niet dat je één keer om tafel gaat zitten. Er is een Chinese cultuur, daar moet je een beetje aan wennen en weten hoe dat gaat. Het gaat niet over een nacht ijs", aldus De Jong.

Via sponsoring probeert De Jong de partijen te interesseren om te investeren in Feyenoord City. "Er zijn natuurlijk hartstikke veel Chinese bedrijven die ook in Nederland een de weg proberen te timmeren", aldus De Jong over de kans van slagen.

gerelateerd