Oranje-dagboek #8: gekte in Valenciennes en Japan spic en span

Oranje-dagboek #8: gekte in Valenciennes en Japan spic en span

14 juni 2019 – Op de dag die in het teken stond van vooruitblikken op Nederland - Kameroen, plaatsten Engeland en Italië zich voor de volgende ronde. De Italiaanse vrouwen kregen te makken met Danny Makkelie als VAR, die de Azzurri gunstig gezind was. Maar het mooiste van WK-dag 8 waren de schoonmakende Japanners. Nederland opnieuw in oranje WK-tenue
De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt zaterdag tegen Kameroen opnieuw in het geheel oranje WK-tenue, dat ook werd gedragen tegen Nieuw-Zeeland. De keepsters gaan gekleed in een geheel witte outfit. De speelsters van Kameroen dragen een (geheel) groene outfit, terwijl de keepers in het paars op het veld verschijnen.

Raymond Verheijen
Raymond Verheijen? Sarina Wiegman haalt haar schouders op na de harde woorden van de inspanningsfysioloog. Eerder deze week twitterde hij: 'Tot nu had het WK beter achter gesloten gespeeld kunnen worden. Het niveau is schokkend. Alsof we gras zien groeien. Eén van de redenen is dat de meeste teams afdankertjes uit het mannenvoetbal als coach hebben, in plaats van de beste coaches.' Wiegman kreeg daar vandaag op de persconferentie een vraag over. "We weten dat hij heel uitgesproken is, dus ik laat zijn standpunt aan hem. Ik ben niet bezig met wat mensen op Twitter zeggen", citeert Voetbal International haar. "Ik stel voor dat we het over de wedstrijd tegen Kameroen hebben."

Oranje-gekte in Valenciennes
Er wordt voor het tweede groepsduel van Oranje een grote Nederlandse stroom mensen verwacht. Volgens De Telegraaf gaat het misschien wel om twintig duizend (!) mensen, aangezien de KNVB al 13,5 duizend kaarten verkocht. Het tijdstip is gunstig, de locatie is op drie uur rijden van Utrecht en ook de tegenstander is de minste zware uit de poule. Alle ingrediënten om er een mooi Oranje-feest van te maken.

Japan: spic en span
Japan strikes again! Voordat fans Rennes indoken om de zege tegen Schotland (2-1) te vieren, ruimden ze eerst hun tribune op. Vorig jaar op het WK in Rusland zagen we iets vergelijkbaars gebeuren. Hoewel Japan verloor van Brazilië, lieten de spelers hun kleedkamer spic en span achter. Met daarbij een briefje: 'Bedankt!' Wij zeggen wederom: chapeau!


Makkelie drukt zijn stempel
Danny Makkelie voorzag de achtste WK-dag van een oranje tintje. Dit seizoen maakte hij vooral faam als VAR. Makkelie kreeg de complimenten voor zijn optredens. Niet voor niets kreeg hij de Champions League-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool. Maar of ze in Jamaica blij zijn met de Nederlander? De Jamaicaanse Allyson Swaby leek niets fout te doen met haar tackle op Barbara Bonansea van Italië. Maar Makkelie greep in en gaf arbiter Anna Marie Keigley een duidelijk advies mee: penalty. Dat Cristiana Girelli de strafschop miste, voelde voor de Reggae Girlz als gerechtigheid. Maar opnieuw drukte Makkelie zijn stempel. Hij vond dat keepster Sydney Schneider te vroeg van haar lijn kwam. De strafschop moest opnieuw en stond Jamaica alsnog met 0-1 achter in de wedstrijd die uiteindelijk met 0-5 verloren ging.

Uitslagen
Japan - Schotland 2-1
Jamaica - Italië 0-5
Engeland - Argentinië 1-0

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 12 november 2019

  2. maandag 11 november 2019