Spoorboekje: Leeuwinnen in actie, finale jeugd-WK en Messi

15 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 14 juni 2019, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 15 juni.

Specials

Transferweekje

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

Nederland (v) - Kameroen (v) (15.00 uur)

Na de moeizame overwinning van de Leeuwinnen op Nieuw-Zeeland kan Oranje zich tegen Kameroen geen misstap veroorloven. Sterker nog, eigenlijk moet er overtuigend gewonnen worden door de ploeg van Sarina Wiegman om wat vertrouwen te tanken. Als later op de dag Canada dan ook wint van Nieuw-Zeeland dan is het ticket voor de volgende ronde al in de tas. 

Oekraïne onder 20 - Zuid-Korea onder 20 (18.00 uur)

Het WK voor spelers onder 20 jaar in Polen kent hoe dan ook een verrassende winnaar. Nooit eerder stonden Oekraïne en Zuid-Korea in deze finale. Oekraïne bereikte de eindstrijd door eerste te worden in een poule met Verenigde Staten, Nigeria en Qatar. Daarna nam Oekraïne de hordes Panama, Colombia en Italië. Aanstaande opponent Zuid-Korea werd tweede in een poule met Argentinië, Portugal en Zuid-Afrika. In de knock-outfase ontdeden de Aziaten zich van Japan, Senegal en Ecuardor. Van één van beide landen wordt vanavond in Lodz het wonder compleet.

Argentinië - Colombia (00:00)

Alle ogen zijn bij Argentinië uiteraard weer gericht op Lionel Messi. Kan hij met de nationale ploeg van Argentinië zijn team eindelijk naar een hoofdprijs leiden? Daarvoor begint de aanvaller de Copa America met een duel tegen Colombia. Hoe staan de Argentijnen ervoor? 

Voetbal op tv

15.00 uur: Nederland - Kameroen, NPO 1, live verslag van het duel op het WK Vrouwen

21.00 uur: Canada - Nieuw-Zeeland, NPO 3, live verslag van het duel op het WK Vrouwen

21.00 uur: Venezuela - Peru, FOX Sports 4, live verslag van het duel op de Copa America

00.00 uur: Argentinië - Colombia, FOX Sports 4, live verslag van het duel op de Copa America

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen