Hofland blijft Fortuna trouw en hoopt op komst Rodríguez

Hofland blijft Fortuna trouw en hoopt op komst Rodríguez

14 juni 2019 – Fortuna Sittard presenteerde donderdag met Sjors Ultee de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De 32-jarige coach gaat samenwerken met Kevin Hofland, die ondanks dat er interesse was van andere clubs besloot om te blijven bij de Eredivisionist. "Ik heb hier bewust voor vier jaar getekend", zei de coach, die nog een contract heeft tot en met 2022. Ook staat er op transfergebied het een en ander te gebeuren.

Tegenover L1 ging Hofland in op de lopende zaken en dus ook op zijn eigen toekomst. "Er is altijd een bepaalde interesse, maar ik heb er nu geen behoefte aan om verder te kijken", verzekerde de coach. "Ik heb er vertrouwen in dat deze club de lijn kan doortrekken die we hebben ingezet." Afgelopen seizoen eindigde Fortuna Sittard op de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Zomertransfers
Verder ging Hofland in op de komende transferzomer. Fortuna Sittard hoopt in elk geval huurling José Rodríguez definitief over te nemen van FSV Mainz. "We willen jongens aantrekken die écht willen komen. José is een van die jongens", aldus Hofland, die rekening houdt met een vertrek van Alexei Koselev en Mark Diemers. "Als er een club komt met een bedrag waar Fortuna mee kan leven, dan denk ik dat je een transfer niet tegen moet houden."

Ook had de coach contact met PSV, waar hij in de jeugd werkte. Tot dusver leverde dat echter nog geen concrete nieuwe spelers op, omdat de Eindhovenaren wisselspelers liever niet zien vertrekken.

Lees ook: Officieel: Fortuna Sittard stelt Ultee aan als de nieuwe hoofdcoach

gerelateerd