'PSG op pole position voor De Ligt, Barça haakt af'

'PSG op pole position voor De Ligt, Barça haakt af'

14 juni 2019 – De kans dat Matthijs de Ligt daadwerkelijk naar Paris Saint-Germain vertrekt wordt steeds groter. In navolging van eerdere berichten weet ook het Algemeen Dagblad dat de Franse topclub op pole position ligt voor de Ajax-verdediger, met name omdat zaakwaarnemer Mino Raiola hem richting de Ligue 1 probeert te krijgen.

Dat schrijft de ochtendkrant in een analyse. Volgens het AD heeft PSG de concurrent uit Barcelona inmiddels achter zich gelaten en komt het met een enorm hoog bod om een scenario zoals met Frenkie de Jong - die eerst naar PSG leek te verkassen en uiteindelijk toch voor Catalonië koos - te voorkomen. In Parijs ligt naar verluidt een fraai vijfjarig contract voor De Ligt klaar.

Voor El Mundo Deportivo wordt een overstap naar FC Barcelona ook steeds onrealistischer. Volgens de Spaanse krant zijn de houding en eisen van De Ligt de La Liga-kampioen steeds meer gaan tegenstaan en zou de club moeite hebben met de maar weinige bescheidenheid die de verdediger toont. Hij zou net zo veel willen spelen als bij Ajax en ook een fors salaris willen hebben. Daardoor wordt volgens die krant een overgang naar Barcelona - wat ook in de Nederlandse media naar voren komt - erg lastig.

Lees ook: 'PSG legt onvoorstelbare aanbieding neer bij De Ligt'

gerelateerd