FC Twente met bescheiden selectie begonnen aan voorbereiding

FC Twente met bescheiden selectie begonnen aan voorbereiding

13 juni 2019 – FC Twente is donderdag als eerste van de achttien Eredivisie-clubs begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Gonzalo García García beschikte op de eerste trainingsdag over een bescheiden selectie van zeventien spelers. Nieuwelingen Paul Verhaegh en Lindon Selahi meldden zich nog niet.

García García werd in mei aangesteld als opvolger van Marino Pusic, die ondanks de titel in de Eerste Divisie aan de kant werd geschoven. "Dat is voor veel mensen een verrassing. Ik werkte eerder als assistent in Denemarken en het afgelopen jaar dus bij FC Twente. Ik had de ambitie om hoofdtrainer te worden en de kans deed zich voor", zegt de Uruguayaan tegen de NOS.

Op dit moment zijn de financiële mogelijkheden beperkt bij FC Twente. "FC Twente is normaal gesproken een grote club, maar op dit moment is de situatie anders. Qua organisatie zijn we nu geen grote club", stelt García García. "Het idee is om op termijn weer een team te hebben zoals het een paar jaar geleden was. Dat vergt geduld en hard werken."

gerelateerd