Australië blijft in leven na sensationele comeback

13 juni 2019, 19:54

Australië heeft donderdagavond met een knappe comeback een bijna zekere uitschakeling weten te voorkomen. De Australiërs balanceerden tegen Brazilië op de rand van de afgrond, maar wisten een 2-0 achterstand om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Met de zege heeft Australië de eerste punten op het WK binnen.

Na de verrassende 1-2 nederlaag tegen Italië mocht het in Montpellier niet opnieuw misgaan voor de Australiërs. Na 38 minuten keek het team van bondscoach Ante Milicic echter tegen een 2-0 achterstand aan. Vanaf de strafschopstip opende Marta - die het openingsduel door een blessure aan zich voorbij moest laten gaan - de score. Een paar minuten later maakte Cristiane haar vierde doelpunt van het toernooi.

Australië knokte zich vervolgens terug uit geslagen positie. Caitlin Foor tekende nog voor rust voor de aansluitingstreffer, waarna Chloe Logarzo na een uur de score gelijktrok. De comeback werd compleet gemaakt door een eigen doelpunt van Mônica. Australië staat door de zege in punten gelijk met Brazilië en Italië. De Italianen treffen vrijdag het nog puntloze Jamaica.